sajat -antara nk kluar dr Islam?? dan mak1an ibunya pd org ramai?

JAIS sahkan Sajat disiasat

Ahli Perniagaan Kosmetik, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau lebih dikenali sebagai ‘Sajat’ hadir bagi perbicaraan penuh di Mahkamah Sesyen Shah Alam, Selangor.

SHAH ALAM – Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) mengesahkan usahawan kosmetik kontroversi, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau Nur Sajat disiasat mengikut Seksyen 10, Enakmen Jenayah Syariah Negeri Selangor 1995.

JAIS menerusi satu kenyataan lewat malam tadi berkata, siasatan tersebut berikutan tindakan Sajad di dalam negeri Selangor dan beberapa aduan yang diterima mengenai perlakuan usahawan itu pada tahun 2018 dan 2020.

Jelas kenyataan itu, JAIS turut mengambil maklum tentang penularan sebuah video oleh Sajjad berkaitan insiden yang melibatkan dirinya dan beberapa penguatkuasa JAIS baru-baru ini.
“Sajad telah membuat laporan polis berkaitan insiden tersebut.

“Pegawai Penguatkuasa JAIS yang berkenaan juga telah dipanggil bagi memberikan keterangan mengenai laporan yang dibuat (Sajjad),” katanya.

Minggu lalu, nama Sajad kembali menjadi bahan bualan netizen di media sosial selepas dia mendakwa dirinya ditahan reman oleh JAIS kerana mengadakan majlis doa selamat dan bacaan Yassin di pejabatnya di Shah Alam.

Menurut Sajad, 36, dia ditahan pada 6 Januari lalu di Pusat Tahanan Sementara (PTS) Kuala Kubu Bharu dan mendakwa telah dilayan tidak wajar walaupun kehadirannya bertujuan memberi keterangan dan kerjasama pada pihak JAIS. – Mg

tak tahan di kecam orang ramai.ibu Sajat memak1?
seksa buat anak org-sy Saya doakan keturunan awak semua dpt anak macam sajat?

 

sebelum ini beliau ada update seperti di bawah-

Datang bagi ktrangan pada JAIS

Selain itu, dia trut memuat naik di lnstastory meIuahkan rasa sedlh dan terkiIan dengan Iayanan dan diskrlminasi sesetengah plhak terhadap goI0ngan sepertinya.

Sajat juga mempers0aIkan mengenai hkum agama adakah hanya berpndukan cara seseorang berpkaian sahaja?

“Adakah aku seorang kaflr?”

Aku selalu bersedekah!”

Namun, lebih mengjutkan apabila Sajat menulis mengnai dirinya yang mendkwa sudah membuat pembdahan jantlna seperti dikc0hkan oleh ntlzen sebelum ini. Atau mungkin penuIisan itu sekdar monolog daIaman tentang perspsi orang ramai terhdap dirinya?

“Sebab kau tu ID leIaki”

“Muhammad Sajjad adalah leIaki”

“Kalau keIuar agama, baru semua gembira”

Pemilik Nur Sajat Gold ini juga meIuahkan rasa mahu keluar dari agama kerana sangat tertkan dengan ketidakadiIan yang berlaku terhdap dirinya sehingga Iupa segala kebaikan diIakukan sebelum ini.

“Aku rasa Islam itu brat. Jika aku keIuar agama Islam baru mereka gembira!! Ptut ke aku keIuar dari agama ku?” ujarnya

Be the first to comment

Leave a Reply