Datin Shahida luah rasa sedih bekas PA meninggl dnia, sekali Bonda Rozita datang komen

” Dukacita saya maklumkan, bekas kakitangan saya yang amat saya sayangi, seperti adik saya sendiri, Muhammad Ghazali B Hj Mat Lawi telah kembali ke rahmatuIIah..”

Demikian perkongsian Datin Shahida yang juga isteri kepada usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman susulan pemergian bekas pembantu peribadi mereka.

Difahamkan Allahyrham Ghazi dilaporkan meninggI dnia pagi tadi.

Datin Shahida yang berkongsi berita sedih itu dengan memuat naik ucapan takziah dan mendoakan agar roh Allahyrham dicucuri rahmat.

Menurut Shahida, beliau menyanyangi arwh dan menganggapnya seperti adik sendiri.

” Mari sama-sama kita sedekahkan Al Fatihah dan mendoakan rohnya agar dicucuri rahmat, diampunkan dosanya, dilapangkan kvburnya ditempatkan di kalangan mereka yg beramal soleh…

” Saya akan rindu awak Ghazi, saya sayang awak tapi Allah lebih sayang awak..” tulis Datin Shahida

Dapat respon dari Bonda Rozita

Sementara itu perkongsian Shahida itu turut mendapat respon dari ibu mentuanya, Bonda Rozita.

Menurut Rozita, beliau berasa terkejut dengan berita tersebut memandangkan usia arwh yang masih muda dan mengingatkna tentang kem4tian yang tidak mengira usia.

” Mak sangat terkejut ida ghazi , teguran untuk kita yang masih hidup umur tak kira usia sihat apa yang s4kit yang didahulukan ataupun dilambatkan.

” Sebenarnya hidup menuju m4ti tujuan dihidupkan ialah mencari amal sebanyak mungkin..

” Semoga dia ditempat kena golongan orang beriman dan peringatan dan terus beringat untuk kita hidup..” tulis Rozita

Sementara itu, usahawan kntroversi Nur Sajad turut berkongsi berita tersebut di Instagram beliau.

Sambil memuatnaik gambar bersama Allahyrham Ghazi, Sajad mendoakan kesejahteraan arwh dan menarik perhatian pengikutnya.

” Salam tkziah Inna Lillahi Wainna Ilaihi Rojiun Al-Fatihah buat rakan ku Ghazi_ml ….semoga arwh Di tempatkan di kalangan orang beriman.. Salam tkziah” tulis Sajad

Punca peny4kit arwh diceritakan rakan

Terdahulu, seorang lagi bekas pembantu yang mesra dipanggil Kak Mel turut berkongsi mengenai keadaan arwh yang sedang t3nat disebabkan apeendiks pecah dan kuman telah merebak ke bahagian paru-paru.

” Semoga Ghazi_ml di beri keajaiban.. pagi tadi saya dapat call dari abg Ghazi bahawa beliau tengah teenat sekarang.. di sebabkan apendiks beliau pecah dan kuman dah merebak ke paru2 beliau..

” Semoga beliau di beri kekuatan… dan kesembuhan.. akak pun ingin memohon maaf jika selama kita bersama menjalankan tugasan.. akak ada terkasaar bahasa dan menguris hati.. halalkan makan minum.. akak pun maafkan segala kesalaahan ko dik” tulis Kak Mel

Sumber: asia kini

Be the first to comment

Leave a Reply