TERKINI- P KP Dismbung Shingga 4 Feb di Selangor KL & 5 Negeri

Melalui sidang media sebentar tadi, Menteri Kanan (Keselamatan) memaklumkan bahawa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang sepatutnya tamat pada 26 Januari ini akan dilanjutkan sehingga 4 Februari bagi 7 negeri. Tujuh negeri itu adalah:

Selangor Pulau Pinang Melaka Johor Kelantan  Sabah Wilayah Persekutuan (Kuala Lumpur, Putrajaya, Labuan) Kata beliau, keputusan itu dibuat susulan perkembangan semasa dan trend peningkatan kes COVID-19 di setiap negeri terbabit.

Melalui sidang media sebentar tadi, Menteri Kanan (Keselamatan) memaklumkan bahawa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang sepatutnya tamat pada 26 Januari ini akan dilanjutkan sehingga 4 Februari bagi 7 negeri.

[TERKINI] Kerajaan Setuju Lanjutkan Operasi Kedai Makan Sampai Pukul 10 Malam Mulai Esok

!Macam yang korang tahu, sejak PKP bermula, ramai betul yang mengadu tak sempat nak cari makan malam gara-gara kedai ditutup cepat.

isu ini berlanjutan sehingga tanda pagar #sibodohkaudengarsini trending gara-gara susah nak pesan makanan dalam talian kerana terlalu banyak sangat pesanan dibuat pada waktu menghampiri jam 8 malam.

Mendengar r1  ntihan dari netizen ini, sebentar tadi dalam sidang media Menteri Kanan (Pertahanan), Datuk Seri Ismail Sabri mengatakan yang kerajaan telah setuju untuk lanjutkan operasi kedai makan dan restoran sehingga jam 10 malam bermula esok 22 Januari.

Tambahnya lagi, keputusan ini dibuat selepas terdapat pelbagai rv   ngutan di media sosial dan dihantar secara peribadi kepadanya dan kerana kerajaan sentiasa mendengar masalah rakyat, mesyuarat telah dibuat dan mereka bersetuju untuk lanjutkan operasi kedai makan.

Bagaimanapun dine-in atau makan di kedai masih tidak dibenarkan, sebaliknya ia kekal dengan kaedah pembungkusan dan bawa pulang.

Be the first to comment

Leave a Reply