Mrk membenci tapi masih nak tengok-Faiz Roslan

Nama Faiz Roslan pernah mencetuskan kontrovversi di Malaysia pada suatu ketika dahulu.

Malah dia sering mendapat teguran dari pendakwah bebas dan selebriti tempatan di atas kelakuannya yang dianggap mempermainkan agama.

Walaubagaimanapun, kini tidak lagi kerap mencetuskan kontrovversi seperti dahulu. Nampaknya Faiz Roslan lebih selesa memuatnaik video di laman TikTok.

Mrk membenci tapi masih nak tengok

Kebanyakkan video yang dimuatnaik memaparkan penampilan yang agak berbeza dari dahulu. Dengan penampilan yang lebih anggun, gemar berfesyen, dan sesekali dia mempamerkan solekan di wajahnya yang persis seperti seorang wanita.

Pada tahun 2018, Faiz pernah mencetuskan kontoversi kerana tanpa segan-silu memuat naik video menujukkan dia tidak berpuasa dalam media sosial sehingga Mufti Wilayah Persekutuan ketika itu, Datuk Dr Zulkifili Mohamad Al-Bakri melahirkan hasrat untuk berjumpa dengannya.

mungkinkah ini teman lelaki beliau? kacak tu

Walaupun setiap kelakuannya sering mencetuskan kontrovversi, namun di laman TikTok-nya, dia sudah mempunyai lebih dari 30 ribu pengikut. Malah dia mempunyai pengikut yang ramai dalam Instagram.

Ada segelintir pengikutnya menyokong tindakan Faiz dan menganggap segala kandungan yang dipaparkan sekadar hiburan.

Bila akal pendek! Instafamous ini beri gambaran ubah imej kepada wanita, 

Nama Faiz Roslan lama menyepi di media sosial. Bagi yang tidak mengenali individu ini, Faiz awalnya mula dikenali dengan video parodinya. Menjadikan imej dan pakaian wanita dalam setiap videonya telah membawa kelainan kepada individu ini.

belaiu ada upload 2 gambar kontroversi di bawah

Sekali gus dia mendapat jumlah tontonan yang tinggi dalam masa yang singkat. Tak terhenti dari situ, Faiz dengan beraninya memuat naik pelbagai video yang tidak menghormati budaya masyarakat kita dan sejak dari itu ramai pihak mula nampak sisi negatif instafamous ini.

 

DAH TEGUR TETAPI BAGAI TIADA KESAN

Dalam pada itu, ramai pihak cuba menegur agar Faiz Roslan cuba hasilkan karya lawak yang lebih baik berbanding kontroversi. Namun ianya bagai mencurahkan air ke daun keladi kerana ianya masih berlanjutan.

Dan dalam perkembangan terbaru, Faiz Roslan sekali lagi mengundang rasa kurang selesa warganet.

Semalam, dia dilihat membuat kenyataan terbuka di laman instagram miliknya menyatakan keputusan untuk tidak “berpaling lagi”. Ramai yang tertanya-tanya keputusan apa yang Faiz cuba maksudkan itu.

BERI GAMBARAN NAK UBAH PENAMPILAN DIRI

“Nak delete semua gambar yang pecah, nampak kejantanan, gambar lelaki, sis dah membuat keputusan yang takkan berpaling lagi.” Gambaran yang diberikan Faiz.

Jika mendalami maksud ayat ini, Faiz seolah-olah ingin menampakkan imej barunya sebagai seorang wanita. Yang menguatkan dakwaan ini adalah kenyataannya yang ingin memadamkan kesemua gambar yang nampak jantan ataupun lelaki.

“let’s mulakan hidup baru, let’s tak pedulikan opinion orang lain sebab at the end of the day diri sendiri yang memutuskan segala keputusan. doakan yang baik-baik sahaja.” Tulis Faiz Roslan kepada pengikut instagramnya.Ramai yang berpendapat bahawa Faiz Roslan ingin melakukan transformasi kepada dirinya. Nescaya keadaan ini membuatkan netizen berasa kurang selesa sekiranya ia benar-benar terjadi. Ramai yang berpendapat agar instafamous ini mempertimbangkan keputusan tersebut.

Sumber Instagram
Memandangkan memikirkan keadaan ibu bapa yang dilahirkan dan juga balasan di sana kelak. Ini kerana salah membuat keputusan boleh buat kita menyesal pada suatu hari nanti.

ADA PULA KOMEN YANG MENYOKONG

Dalam banyak-banyak komen, penulis berasa sangat hiba kerana ada pihak yang menyokong Faiz untuk mengubah keadaan diri. Ini lah pemikiran anak muda sekarang yang tidak peka atau hormat tuntutan agama.

Tidak dipastikan secara jelas perubahan Faiz Roslan ini, cuma sama-sama kita doakan ianya sekadar gimik dan perubahan dimasudkan adalah menjadi seorang yang lebih baik berserta ke arah positif.

Be the first to comment

Leave a Reply