suami mithali-snggup Pcahkan Cermin Kete Slamatkan Istri Yg sdg HamiI Sebelum HiIang Dibawa Aruss

Suami Pecahkan Cermin Kereta Slamatkan Istri Yg Sedang HamiI Sebelum HiIang Dibawa Aruss
January 3, 2021

Kluang: Seorang lelaki terpksa mencec4hkan cermin kereta Proton Waja yang dinaiki untuk menyelamatkan isteri sebelum dia hanyvt bersama kenderaan itu dalam kejadian bnjir di Batu 18 Jalan Kluang-Kahang, petang semalam.

Ketua PoIis Daerah Kluang, Asisten Komisioner Low Hang Seng berkata, kejadian dilap0rkan oleh isterinya, Khairunnisa Ibrahim, 24, jam 5.30 pagi tadi di Balai PoIis Kahang.

Katanya, pengadu bersama suaminya, Md Rajihan Junaidi, 28, dalam perjalanan dari Mersing menuju ke bandar Kluang.

 

Ketika sampai di Batu 18 Jalan Kluang – Kahang, jam 5.30 petang semalam, pasangan itu dikatakan mered4h bnjir di kawasan berkenaan.

“Di pertengahan jalan, kereta dinaiki tiba-tiba dibawa arvs der4s ke kanan laluan menyebabkan suaminya mencec4hkan cermin kereta untuk mengeluarkan pengadu,” katanya melalui kenyataan kepada media hari ini.

 

Hang Seng berkata, pengadu diselamatkan orang ramai yang menyaksikan kejadian namun suaminya dikatakan hanyvt bersama kenderaan dinaiki.

Apa yang lebih memiIukan mgsa dan isteri baru melangsungkan pernikahan Julai tahun lepas dan isteri mgsa dikhabarkan sedang hamiI.Usaha mengesan mngsa bersama pasukan Bomba dan Penyelamat Kluang sedang giat dilakukan hari ini namun masih gagaI menemui mngsa,” katanya.

 

Sumber : hmetro, jaffre jamal

semlm sedikit story ni share kat korang semua

2hb january 2021

jep dr mersing setelah selesai uruskn urusan mak mertua , jep ngn wife betolak pulang ke tangkak dlm keadaan hujan x berhenti.. selepas asar.. tiba jer di kawasan kahang byk sngt spot2 air yg di naiki air..

ade sebuah kereta waja saing2 dgn jep dan beberapa kereta lain berhenti tepi melihat keadaan air.. spot pertama lepas itu pun air nmpk tenang tp deras di dasar..

kemudian jmpe spot banjir kedua, org kg kahang nasihat jep utk tidak teruskn perjalanan.. jep akur n pth balik , singgh 7e kahang beli sedikit makanan untuk anak2 n isteri.. waktu maghrib ketika ni..

selepas selesai semua urusan tu jep buat keputusan untuk teruskn perjalanan.. org kg dh xde kt tmpt yg suruh jep u turn tu.. dlm hty ingt dh boleh lalu lah dh surut.. jep pun jln lh..

sampai spot banjir ketiga.. kereta depan berhenti lebih kurang 5 buah kereta, jep turun n tnye kereta depan skali boleh lalu atau x.. die bgtau ade 2 biji lori dh sebuah kereta waja.. yg saing2 jep td lalu spot tu.. tapi malangnye waja tu dihanyutkn air.. cerita bermula dari sini..

sedang berbual dgn org tu td dengar suara perempuan menjerit meminta bantuan.. jep redah banjir tu jln kaki (isteri n ank tunggu dlm kereta) sampai hampir cecah pinggang air mmg nmpk tenang tp deras kt kaki.. cr suara tu.. allahuakbar‼️ ade sorang wanita sedang berpegang pada pagar kebun sayur.. meminta bntuan untuk slmtkn suaminya.. waktu hmpir pukul 8 waktu tu..

suaminya mmg x kelihatan.. jep beranggapn suaminye masih dlm kereta dihanyutkn air.. jep stay di situ(dlm bnjir paras pnggang tu) utk tenangkn mangsa.. sambil minta die sabar bantuan sedang tiba.. org awam yg lain berada di tas masing tel2 bomba, polis semua.. tp apakan daya .. semua jln dinaiki air.. bantuan x dpt sampai… sambil menemani mangsa untuk kuatkn semngt die ..mangsa bgtau die mengandung.. ya allah.. dh x tentu arah.. cal abg ipar di mersing Apis Apis( brother towing) minta die cal kwn rapat di kahang untuk menghulurkn bantuan.. sy masih disitu risau mangsa hilang semngt..

alhamdullilah dlm pkl 10, bantuan org kg pun tiba bawa pelampung.. dengan bantuan org awm yg berada disitu.. mangsa dpt diselamtkan tpi suami mangsa masih belum ditemui..

selesai disitu sy bawa mangsa ke balai untuk buat laporan.. kebetulan saiz badan mangsa sama ngan wife.. so wife bg lh baju die untuk persalinan..

dijadikan cerita.. perjalanan ke balai ,air dh naik rupanya.. jln tadi yg x de air dh ade air, deras pulak tu.. sedang harung air boleh pulak kereta depan mati, allahuakbar,sy dlm kereta besama wife n ank kecil hanya mampu berserah dgn allah.. kereta hampir mati dh air dh masuk dlm kereta, air sudah paras lampu kereta.. deras sngt.. sebelah kanan kami sungai besar.. mmg sngt mendebarkn masa ni,..alhamdullilah kami lepas.. bersyukur teramat sngt masa tu..

lalu terus ke balai untuk bantu mangsa td.. selesai dibalai, ada org kg yg menawarkn bantuan untuk mangsa, bg tmpt tinggal sbb mangsa nk tunggu hingga suami dijumpai, selesai hntr mangsa kerumah guru besar sek kahang, sy ambil keputusan untuk pulang ke mersing semula.. sbb sy ada baby dlm kereta 5 bulan, agk kurang selesa di sna.. alhamdullilah sy selamat sampai di rumah mertua pukul 3 pagi..disini sy ingin meminta bantuan semua warga fb mendoakn agar suami mangsa dijumpai ya, dipermudahkan urusan,disini juga sy menasihatkn diri sendiri dan semua yg berada di kawasan banjir supaya berhati2, bermcm pengalaman sy dpt semalam..air setitik boleh hilangkan haus,
air sedalam lautan boleh hilangkan nyawa, berhati2 ya semua

#banjirkahang
#founderRoute18bundleofficial

Be the first to comment

Leave a Reply