Klu emak tak suka, sy minta beritahu awal2 – Zizi Kirana tk nk bertunang

PENYANYI Zizi Kirana berkata dia mahu terus berkahwin tanpa perlu mengikut adat bertunang kerana bimbang dengan ujian dan dugaan yang bakal ditempuhi sepanjang tempoh berkenaan.

Menurut Zizi, 35, pengalaman rakan-rakan yang gagal dalam hubungan membuatkan dia takvt untuk melalui proses pertunangan dan lebih selesa jika ikatan itu diteruskan dengan pernikahan.

“Sejujurnya saya ta.kut nak bertunang lama-lama, kalau boleh nak terus kahwin! Tak payah bertunang… sebab tengok pengalaman orang sekeliling yang banyak berdepan ujian.

 

 

“Ada kenalan saya yang sedang membilang hari untuk berkahwin tapi putus kerana ada hasu.tan-hasu.tan dan goda.an mena.kutkan daripada orang sekeliling.

“Sebab itulah orang kata nak bertunang senyap-senyap sahaja, tunjuk gambar bila dah selesai semuanya. Kita faham sebagai orang dikenali semua orang nak tahu apa kita lakukan tetapi kena sedar dugaan itu sentiasa ada!” katanya kepada mStar.

Saya juga dah beritahu ibu kalau nak buat majlis pertunangan juga, biar hanya kami sekeluarga dan kawan-kawan terdekat sahaja yang tahu!

Sementara itu, penyanyi lagu Eh ini berkata dia sentiasa meminta pandangan ibunya mengenai jodoh supaya tidak tersalah memilih lelaki.

 

Malah, dia turut meluahkan rasa syukur kerana keluarga tidak pernah meletakkan syarat mengenai bakal suami.

Zizi minta pandangan ibu sebelum mengenali seorang lelaki dengan lebih serius.

“Selalunya saya minta pandangan ibu dahulu, sesuai tak dengan lelaki ini… saya minta dia beritahu awal-awal kalau tak suka, jangan hubungan dah jauh baru nak kata tak suka.

“Saya juga dah beritahu ibu kalau nak buat majlis pertunangan juga, biar hanya kami sekeluarga dan kawan-kawan terdekat sahaja yang tahu, tak perlu nak heboh-heboh.

 

“Nasib baik ibu saya memahami dan tak pernah mem.aksa saya cari bakal suami… kebiasaannya kalau ada lelaki nak dekat, saya akan beritahu ibu dahulu supaya dia boleh tengok karakter lelaki itu,” ujarnya.

Zizi kongsi foto bersama Ebby Yus, kapsyen ‘bersemut’ curi tumpuan peminat

Sudah acap kali melihat gandingan antara pelawak terkenal Ebby Yus dan penyanyi Zizi Kirana. Jika terdahulu, tular foto memakai pakaian pengantin dan baru-baru ini juga Ebby dan Zizi bergandingan di atas pentas Anugerah Skrin (ASK2019).

Jadi, tidak hairanlah jika penyanyi Nak Ke Tak Nak ini berkongsikan fotonya bersama dan sekali lagi mendapat perhatian ramai.

Bagaimanapun, kapsyen Zizi juga dikatakan sangat ‘sweet’ setelah berkongsikan foto bersama Ebby Yus menerusi laman Instagram miliknya.

Terima kasih teman saya…

 

Lalu, perkongsian foto berkenaan juga meraih lebih 43,000 tanda suka dan dalam pada itu juga pengikut Zizi yang kini sudah mencecah ribuan juga meninggalkan pelbagai maklum balas.

Diruangan komen, rata-rata peminat juga sempat berseloroh dengan penyanyi Siapa Yang Bap Bap ini sehingga dia menerima lebih 200 komen.

Reaksi netizen

Sumber: Zizi Kirana

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply