video Daie syed memelvuk erat ibu yg di sayangi dlm kereta lepas baru kluar lokap

Sepanjang Dit4han, Terb0ngkar Ini Perkara Yg Sering Dilakukan Da’i Syed.. “Saya maafkan mereka…”
Dilepaskan selepas diikat jamin sebanyak RM35,000 semalam, pendakwah muda Da’i Syed atau nama sebenarnya Syed Shah Iqmal Syed Mohd. Shaiful memohon agar diberi ruang untuk dia memulihkan jiw4 dan ment4l.

Hampir 18 hari ditahan reman atas tiga d4kwaan termasuk mer0gol, Syed berkata dia agak s3dih dengan apa yang menimpanya namun menyifatkan dug4an itu sebagai teguran Allah agar dia tidak terus alp4.

Sepanjang dit4han, saya termenung dan bertanya atas dug4an yang diberikan, tetapi reda dengan ketentuan yang diberikan Allah dan pada masa sama mengikuti sahaja prosedur polis dan mahkamah.

Saya hanya berdoa kepada Allah semoga permudahkan urusan dan sebaik-baik manusia adalah orang yang meminta maaf, manakala yang terbaik pula adalah yang memaafkan. Saya maafkan mereka yang pernah mengvtuk saya,” katanya.

Ditanya apa yang ingin dilakukan sebaik sahaja dilepaskan, Da’i Syed berkata dia mahu berjumpa ibunya dan meluangkan masanya bersama keluarga serta berehat terlebih dahulu.

“Apa yang saya ingin lakukan selepas ini ialah meluangkan masa bersama keluarga dan makan bersama mereka. Saya hendak duduk rehat dan bertenang dahulu untuk lepaskan rindu,” katanya.

Terdahulu, Da’i Syed ditahan pada 27 November lalu selepas seorang bekas jurujual membuat laporan polis did4kwa dir0gol oleh pendakwah itu namun susulan laporan polis itu, tujuh lagi m4ngsa tampil membuat laporan.
video itu

-kalau begini punya redha atas ketentuan Allah swt,semuga perjalanan Daie  syed

menempuhi dugaan ini akan berjaya,kita tunggu bicara nanti,adakah kebenaran

akan terbukti?

Be the first to comment

Leave a Reply