Kenderaan KKM kem4l4ngan, jururawat dan pemandu m4ut di tempat kejadian

Seorang pemandu dan seorang jururawat kesihatan dilaporkan men1 nggal dunia pada pagi tadi apabila terlibat dalam kem4 langan di Jalan Pekan-Rompin selepas berl 4nggar dengan sebuat l0 ri tangki.

Menerusi maklumat daripada Bomba dan Penyelamat Negeri Pahang, kem4 langan tersebut melibatkan sebuah l0 ri tangki, sebuah kenderaan pacuan 4X4 milik Pejabat kesihatan Daerah Pekan (Pahang) dan sebuah kereta Perodua Myvi.

Dalam satu kenyataan yang dibuat oleh Pengarah Kesihatan Malaysia, Tan Sri Dato’ Sri Dr Noor Hisham Abdullah di laman Facebook miliknya, beliau memaklumkan bahawa kenderaan PKD Pekan itu dalam perjalanan menghantar Pasukan Begerak Orang Asli ke perkampungan Orang Asli untuk melakukan rawatan pemeriksaan kesihatan berkala.

Kem4 langan tersebut telah mer4 gut ny4 wa pemandu dan seorang jururawat, manakala seorang pegawai perubatan telah dirujuk untuk rawatan lanjut di Hospital Tengku Ampuan Afzan.

Beliau turut menzahirkan ucapan t4k ziah diatas pemergian mangsa-mangsa yang dikenali sebagai Allah y4rham Encik Mohd Zuhairi Abdullah (pemandu) dan Allah yar hamah Puan Julayha Binti Kudus (jururawat kesihatan).

Pihak bomba dan penyelamat memberitahu bahawa pemandu lori dan kelindannya berada dalam keadaan selamat. Mereka yang ter c3 dera juga telah dikejarkan ke hospital dan diberi rawatan selepas kemalangan tersebut.

Namun begitu, belum ada laporan sahih berkenaan punca sebenar kem4 la ngan tersebut berlaku sehingga mengakibatkan dua m4 ut dan beberapa lagi ter c3 de ra. via wowberita

Be the first to comment

Leave a Reply