Alhamdullillah-Selepas Berniqab,Lofa deleted Lebih 4,000 Foto gambar s3ksi2 di Instagram

Selepas Neelofa, 31, mengumumkan berniqab pada 15 Oktober lalu, kini pengacara dan usahawan itu membuat keputusan untuk memadam semua foto ‘hijabster’ di Instagram (IG)nya.

Foto-foto tersebut termasuklah saat hos dan pelakon ini menghadiri beberapa acara fesyen terkenal dunia dan saat dirinya memperaga banyak jenama mewah antarabangsa serta cover majalah yang pernah dijalaninya sebelum ini.

Menerusi pemerhatian Gempak, daripada 7,568 kini hanya tingga 2,648 keping foto yang tinggal dalam akaun Instagramnya yang mempunyai lebih lapan juta pengikut itu.

Sebaliknya, tunangan PU Riz ini hanya meninggalkan foto kenangan di Mekah, dan bersama ibu, Datin Noor Kartini Noor Mohamed, keluarga serta tuntutan kerja.

Ia juga mengekalkan semua foto dengan penampilan baharunya, berniqab serta petikan petikan berunsur kerohanian.

Tindakan yang dilakukan bekas pengacara MeleTOP itu turut dihidu oleh segelintir peminat setia.

 

Sebelum ini, ketika sesi siaran langsung di laman Instagram (IG) Naelofar bersama pelakon Perempuan Tanpa Dosa, Uyaina Arshad, pemilik nama Noor Neelofa Mohd Noor mengaku dirinya berasa bebas dan lebih bahagia sejak memakai niqab.

“Alhamdulillah saya sukakannya dan bahagia. Saya rasa lebih free (bebas) sekarang,” katanya.
sumber-gempak

SAH | NEELOFA KAHWIN DENGAN PU RIZ

Neelofa Kini Sah Tunang PU Riz, Bakal Disatukan Pada Tarikh Ini
November 1, 2020
KUALA LUMPUR: Selebriti dan usahawan ternama, Neelofa hari ini menerima kunjungan keluarga PU Riz pada Ahad.
Astro AWANI difahamkan, kunjungan itu adalah bagi menyempurnakan acara merisik.

Majlis yang diadakan secara sederhana itu hanya dihadiri oleh keluarga terdekat pasangan berkenaan.

Sumber keluarga pasangan berkenaan memberitahu, Neelofa yang baru-baru ini membuat keputusan untuk berniqab menerima sebentuk cincin sebagai tanda dia sudah disunting.

Neelofa dan PU Riz juga difahamkan bakal disatukan sebagai suami isteri pada penghujung Mac 2021.

Sebelum majlis merisik diadakan di sebuah kediaman di Taman Tun Dr Ismail, di sini itu, seluruh anggota keluarga pasangan berkenaan terlebih dahulu menunaikan solat Asar yang diimamkan oleh PU Riz.

Sumber yang turut menghadiri majlis merisik itu memaklumkan, keluarga kedua-dua pihak juga menyerahkan kepada Neelofa dan PU Riz untuk menentukan perancangan perkahwinan mereka termasuk jumlah hantaran.

Hubungan akrab Neelofa atau nama sebenarnya Neelofa Mohd Noor, 31, dan PU Riz atau Muhammad Haris Mohd Ismail, 25, dihidu oleh media sejak beberapa bulan kebelakangan ini.

Bagaimanapun, Neelofa yang juga pengasas syarikat Naelofar Hijab dan Nilofa Group dan PU Riz tidak pernah mengiaya atau menafikan hubungan akrab mereka.

Kedua-dua mereka sering dilihat bekerjasama dalam pelbagai program keagamaan selain aktif dalam kerja-kerja kebajikan Pertubuhan Kasih Neelofa yang diasaskan selebriti wanita yang mempunyai lapan juta pengikut di akaun Instagram.

PU Riz merupakan salah seorang peserta program Pencetus Ummah pada 2016 dan merupakan seorang pendakwah bebas serta pelakon.

Be the first to comment

Leave a Reply