Apa yang perlu korang buat sebelum nak beli kereta

Apakah pertimbangan untuk membeli kereta? Terutama jika seseorang mencari kereta pertama atau ingin menukar kereta, persoalannya adalah.

Untuk rakan-rakan, apakah pertimbangan yang membuat anda membeli kereta?

Saya pasti ada banyak pertimbangan dan salah satunya pasti untuk gaya. Kerana, saya pernah berjumpa dengan orang yang membeli kereta hanya kerana rakan mereka sudah memiliki kereta.

Pertimbangan Membeli Kereta

benar-benar ada alasannya jika anda mahukan bergaya. Sekiranya anda fikir ia tidak mapan atau hanya mahu kelihatan tampan, nasihat saya tidak perlu!

Beli rumah dulu. Adalah lebih mantap bagi orang untuk memiliki rumah untuk memiliki kereta pada pendapat saya.

Pilihan untuk Membayar Harta yang Perlu Anda Ketahui!
Selain itu, memiliki kereta tidaklah murah. Tidak murah sama sekali.

Jangan fikir perniagaan sudah selesai setelah kami membayarnya kepada peniaga maka STNK dan BPKB sudah ada. Ngana juga mesti memikirkan makan petrol, bayaran tol, bayaran letak kereta dan perkhidmatan penyelenggaraan rutin. Belum bercakap mengenai insurans!

Pertimbangan Semasa Membeli Kereta
Mahal untuk Membayar Tambang Pengangkutan

Pergi ke Aeon Mall BSD (Mall di Antah Berantah)
Lebih-lebih lagi, pada masa itu tidak ada perkhidmatan teksi dalam talian dan teksi motosikal. Jadi, jika anda mahu ke mana sahaja, saya menggunakan teksi. Kereta api belum mencukupi sementara saya harus menaiki A ke tempat penitipan anak.

Sekiranya rakan mengalami keadaan yang sama, tidak ada salahnya untuk mula memikirkan membeli kereta. Perbezaan ansuran bulanan untuk membayar pajakan masih boleh digunakan untuk keperluan lain daripada membayar teksi, teksi dalam talian dan mod kenderaan lain yang lebih mahal.

Pilih Jenama Tahan Lama dan Pemimpin Pasaran
Sekiranya anda sama dengan kami semasa membeli kereta pertama anda, anda benar-benar buta mengenai kereta. Saya cadangkan anda membeli yang memenuhi syarat berikut:

Jenama terkenal di pasaran
Pemimpin di kelasnya
Tahan lama
Apakah risiko jika anda memilih kereta yang memenuhi tiga syarat di atas? Ya! Kereta itu adalah kereta sejuta orang!

Pada masa itu, kami memutuskan untuk membeli Toyota Avanza sebagai kereta pertama kami. Kenapa? Hanya kerana semua orang menggunakannya.

Lebih baik memilih kereta sejuta orang sebagai kereta pertama. Ia akan menyelamatkan anda dari sakit kepala! Percayalah!
Pertama, sejuta kereta setiap orang bermaksud pusat servis ada di mana-mana. Anda tidak akan peduli memikirkan penyelenggaraan bulanan.

Di samping itu, harga alat ganti akan lebih murah. Kerana semakin banyak kereta yang ada di pasaran, semakin banyak alat ganti akan dihasilkan. Sekiranya anda memerlukan penggantian, anda tidak perlu menunggu terlalu lama.

Masuk akal, bukan?

Sebab seterusnya adalah kemudahan penjualan semula. Oleh kerana ramai menggunakan kereta mereka, akan lebih mudah untuk menjual kereta mereka berbanding dengan model dan model yang lebih eksklusif. Ini juga berkaitan dengan warna kereta yang ingin anda beli.

Kerana kita tidak pernah tahu bila ada nasib. Siapa tahu, di tengah jalan, kita mungkin mahu mengganti kereta dengan model dan jenama yang jarang digunakan orang. Pengalaman memilih warna kereta pertama saya sungguh tidak kemas. Saya memilih untuk membeli sebuah kereta putih, tetapi orang jualannya salah memasukkan dan saya mendapat perak. Saya sangat teruja pada masa itu ketika saya menulis mengenai pilihan sukar memilih warna kereta.

Ternyata dua tahun kemudian saya mendapat tahu bahawa kesalahan warna awal adalah rahmat yang menyamar. Kesalahan yang menguntungkan dan saya hanya mendapat tahu ketika saya menjual kereta.

Harga sebuah kereta dengan model yang sama antara putih dan perak boleh berubah  Ternyata warna perak lebih diminati oleh orang. Kenapa? kerana warna perak tidak akan berubah dengan ketara walaupun dengan perlakuan yang sama.

Juga, (menurut peniaga kereta terpakai yang membeli kereta kami) orang lebih cenderung memilih warna yang lebih umum daripada warna yang menonjol seperti putih, merah atau warna lain. Warnanya cukup menonjol, apabila dijual semula

Be the first to comment

Leave a Reply